وبلاگ
نکات مهم برای پختن کیک تولد عالی
شاید برایتان جالب باشد که دلیل اصلی خوشطعم و اسفنجی نشدن کیک شما به دلیل رعایت نکردن نکات مهم در پخت کیک است. رعایت کردن یک سری از نکات پخت کیک مانند رساندن مواد اولیه به دمای محیط، شاید به نظر آسان و ابتدایی به نظر برسد اما رعایت همین نکته شما را در رسیدن به بهترین بافت کیک کمک میکند. ما در این مطلب از مجله سورپلاس قصد داریم شما را با نکات مهم برای پختن کیک تولد عالی آشنا کنیم، پس پیشنهاد میکنیم تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.
1. طبق دستور پخت پیش بروید
مهمترین نکته برای رسیدن به بافت نرم و عالی در کیک، عمل کردن مطابق دستور پخت است. متاسفانه اشتباه رایج بسیاری از افراد این است که به دلیل عجله کردن یا علاقه به کم شکر یا کم روغن تهیه کردن کیک، اقدام به کم کردن میزان شکر یا روغن مواد آن میکنند اما این کار باعث خراب شدن کیک و تزیین کیک میشود. در ادامه رایجترین اشتباهاتی که منجر به خراب شدن کیک میشود را بررسی میکنیم:
• حذف زرده یا سفیده تخم مرغ
• کم کردن میزان شکر
• استفاده از جوش شیرین به جای بیکینگ پودر
• به کاربردن شیرین کننده مایع به جای شیرین کننده خشک
• استفاده از آردهای چند منظوره (مانند آرد برنج) به جای آرد مخصوص کیکپزی
• به کار بردن سفیده تخم مرغ به جای تخم مرغ کامل
هرگز مواد اولیه کیک را با مواد دیگری جایگزین نکنید. همچنین ترتیب اضافه کردن مواد و نحوه اضافه کردن آنها اهمیت دارد. به عنوان مثال پودر کیک را باید آهسته به سایر مواد اضافه کنید تا آرد به خوبی با سایر مواد کیک ترکیب شود.
2. دمای مواد اولیه را به دمای محیط برسانید
برخی از مواد اولیه کیک مانند تخم مرغ، شیر، کره و خامه ترش باید 30 دقیقه الی یک ساعت قبل از درست کردن کیک، در دمای محیط قرار بگیرند. به عنوان مثال کره سفت به راحتی با سایر مواد ترکیب نمیشود. کیک کرهای که به خوبی نرم شده، باعث میشود کیک شما به خوبی پف کرده و بافت نرمی به خود بگیرد و این یکی از نکات مهم برای اسفنجی شدن کیک است. برای سایر مواد اولیه یخچالی لازم است آنها را 30 دقیقه الی 1 ساعت قبل از یخچال بیرون بیاورید تا به دمای محیط برسند.
3. مواد اولیه را دقیق اندازه بگیرید
یکی از مهمترین مواردی که باعث خراب شدن کیک میشود، اندازه گیری اشتباه مواد است. برای اندازه گیری آرد با پیمانه، توصیه میکنیم آرد را با قاشق داخل پیمانه بریزید. اگر آرد را به داخل کیسه فرو ببرید امکان ایجاد فضای خالی داخل پیمانه و اندازه گیری اشتباه وجود دارد. اگر زیاد در خانه مشغول به کیکپزی هستید، حتما ترازوهای آشپزخانه خریداری کنید.
این ترازوها وزن مواد را به صورت دقیق اندازه میگیرند. چنانچه به دنبال پخت کیک بدون دردسر و خوشمزه هستید، پیشنهاد میکنیم مقاله کیک بدون فر را بخوانید. زیرا درست کردن این کیکها دردسر کمتری نسبت به کیکهای درست شده در فر دارد. برای اندازهگیری دقیقتر آب و روغن نیز بهتر است از لیوانهای دسته دار 250 میلیلیتری استفاده کنید.
4. از آرد مخصوص کیک استفاده کنید
آردهای موجود در بازار تنوع بالایی دارند. شاید فکر کنید که بهترین نوع آرد برای کیکپزی آرد قنادی است، تقریبا درست فکر میکنید اما نه کاملا. آرد مخصوص کیکپزی (آرد قنادی) برای کیکهایی که بافت بسیار نرمی دارند مانند کیکهای اسفنجی، وانیلی و ردولوت بسیار مناسب اند و طعم دلپذیری به کیک میدهند.
آرد قنادی برای تهیه کیکهایی مانند کیک کاکائویی، کیک هویج یا کیک موز که در آن از طعم دهندههای مایع یا مواد خشک استفاده میشود مناسب نیست. برای تهیه این کیکها از آردهای همه کاره استفاده کنید تا بافت کیک بهتری داشته باشید. این یکی از مهمترین فوت و فن های پخت کیک در خانه است که بسیاری از افراد از آن بیاطلاع هستند و به همین دلیل به بافت و طعم دلخواه در کیکهای خانگی خود نمیرسند.
5. مواد را به اندازه کافی هم بزنید
شاید شما هم شنیده باشید که هم زدن زیاد مواد کیک باعث پف نکردن کیک باشد، این جمله درست است اما علت آن را میدانید؟ هم زدن زیاد مواد اولیه کیک باعث میشود هوای بین مواد از بین رفته و میزان گلوتن در مواد افزایش پیدا کند. نتیجه اینکه مواد کیک سفت میشود و کیک پف نمیکند. در صورتی که مواد کیک را به خوبی هم نزنید، ترکیبات به درستی با یکدیگر مخلوط نمیشوند.
6. قالبی با سایز و ارتفاع مناسب انتخاب کنید
اگر دقت کرده باشید در دستور پخت کیکها سایز و ارتفاع مناسب قالب ذکر میشود. دلیل آن این است که اگر شما قالبی کوچکتر از قالب مورد نظر را انتخاب کنید، احتمالاً مواد کیک شما در فر بیرون میریزد. همچنین اگر قالب با سایز بسیار بزرگتری از سایز گفته شده انتخاب کنید کیک شما پف نمیکند و در زمان کمتری آماده میشود. به علاوه احتمال سوختن کیک شما (به دلیل ارتفاع کم و نازک بودن) وجود دارد.
7. در فر را باز نکنید
باز کردن در فر هنگام پخت کیک مخصوصا در 15 الی 20 دقیقه اول باعث میشود پف کیک بخوابد. زیرا تفاوت دمای داخل فر با بیرون آن بسیار زیاد است. دمای فر بعضی از افراد ممکن است کم و زیاد شود، پیشنهاد ما به این افراد این است که با تهیه دماسنج مخصوص فر خیال خود را بابت پخته شدن کیک راحت کنند. کار کردن با این دماسنجها بسیار راحت است و نیاز به باز و بسته کردن در فر نیست.
8. کیک را از نظر پخت بررسی کنید
برای اطمینان حاصل کردن از اینکه کیک شما به خوبی پخته است یا خیر، یک یا چند خلال دندان را داخل کیک فرو کنید. اگر مواد کیک به خلالها نچسبید کیک شما آماده سرو شدن است. همچنین یک راهکار دیگر این است که کیک را از فر بیرون بیاورید و سطح بالای آن را به آرامی فشار دهید. اگر کیک به حالت اول خود بازگشت کیک شما پخته است اما اگر جای انگشت روی کیک باقی ماند، زمان بیشتری برای پخت آن لازم دارید.
9. اجازه دهید کیک کاملا در قالب خنک شود
کیک را بلافاصله بعد از اینکه از فر درآورید از قالب جدا نکنید. این کار باعث خراب شدن و حتی چند تکه شدن کیک شما میشود. پیشنهاد میکنیم چند دقیقه زمان بدهید تا کیک شما در قالب خنک شود و سپس کیک را از قالب جدا کنید.
اگر قصد تزیین کردن کیک با خامه همزده را دارید، حتما پس از خنک شدن کیک آن را تزیین کنید. زیرا در غیر این صورت تزیین کیک شما خراب میشود. اگر برای تزیین کیک عجله دارید، برای سرد شدن کیک آن را چند دقیقه داخل یخچال قرار دهید.
با یادگیری فوت و فنهای کیکپزی، کیک تولدی خوشمزه بپزید
در این مقاله به بررسی نکات پخت کیک پرداختیم تا شما با تمامی فوت و فنهای پخت و پز کیک تولد خوشطعم با بافت اسفنجی آشنا شوید. اما این نکته را هرگز فراموش نکنید که با ساده ترین مواد اولیه هم میتوانید یک کیک خوش عطر و طعم تولد داشته باشید. اگر شما هم درباره نکات مهم در پخت کیک نظر یا تجربه ای دارید، خوشحال میشویم در بخش نظرات آن را با ما و سایر مخاطبان سورپلاس به اشتراک بگذارید.
خیلی قشنگن کیکهاتون